Komodo, kullanıcılarına imzasız işlem yapabilme imkanı sağlayan merkezi olmayan açık kaynaklı bir platformdur. Komodo, birçok kripto paranın kullandığı gizlilik protokollerinin dışında Deloyed Proof of Work (Ertelenmiş İş Kanıtı (dPoW)) protokolünü kullanır. Komodo, ilk olarak 2016 yılının Eylül ayında bir ICO aracılığıyla finanse edilmiştir. SuperNET ekibi tarafından zcash’ten fork edilmiştir. Komodo projesinin asıl amacı token basma, kullanma ve dağıtma sürecini olabildiğince merkezsiz bir hale getirmek. Komodo projesinin ekosistemde geçerli olacak kripto parası borsalarda KMD simgesi ile temsil edilecek.
Gizlilik
Komodo platformu Knowledge Proof of Work teknolojisine dayanmaktadır. Bu teknoloji ile komodo platformunda blok zincirde gerçekleştirilen işlemler tamamen şeffaf ya da gizli oluyor. Yapılan işlemler gizli olduğu zaman; madenciler işlemleri onaylayabilmelerine karşın, gönderen kişiyi ve alıcı kişiyi göremez. Yapılan işlemler şeffaf olduğu zaman ise, işlemler normal bir Bitcoin işlemi gibi ilerler. Anonim şekilde gerçekleştirilen işlemler sadece kullanıcı gizliliğini korumak için değildir. Anonim işlemler aynı zamanda bütün paraların tazmin edilebilir kalması için son derece önemlidir.

Güvenlik
Komodo Proof of Work algoritmasına sahip bir platformdur. Ancak aynı zamanda değişmezliği sağlayabilmek adına Daleyed Proof of Work sistemini de bünyesinde barındırmakta. Komodoya bir karşı saldırı gerçekleşmesi ihtimali karşı notary nodes
sistemi kullanılıyor. Notary nodes sistemine göre, Komodo’dan gelen blok verileri Bitcoin’de her iki blok zincirine bağlı olan noter düğümleri tarafından gerçekleştirilen özel işlemler tanıtılıyor. Blok zincirlerdeki en ufak bir tutarsızlık olursa bu tutarsızlık düğümler tarafından tespit edilebiliyor.
Madencilik
Komodo platformunun sürkliliğinin sağlanabilmesi ve hızlı bir şekilde işlem yapılabilmesi için madenciliğe ihtiyaç söz konusu. Komodo madenciliği hem işlemci hem de grafik kartı kullanılarak yapılabilmektedir.

Komodo Cüzdanları
1. Ledger Nano S
Özel anahtarlarınız cihazınızı asla terk etmez. Tek dezavantajı ise Komodo’ya üye oldukları için kullanıcı kişilerin bonus talebine izin verilmemesi.
2. Agama Cüzdan
KMD’yi ve diğer birçok kripto para birimini destekleyen masaüstü para cüzdanıdır. Şimdilik sadece bir Beta sürümü bulunan Jumblr adında gizlilik geliştirici bir özelliği bulunmaktadır.
3. Komodo Swing Cüzdan
Komodo geliştiricileri tarafından geliştirilen resmi Komodo GUI cüzdanı olmasının yanı sıra en temel cüzdandır.
4. Komodo Kağıt Cüzdan
üzerine hem özel anahtarlar hem de kamu anahtarları basılı olan bir kağıt parçasıdır.
Komodo Nereden Alınır?
Ülkemizde bulunan borsalarda altcoin satışı yapılmadığı için KMD’yi ülkemizdeki borsalardan satın almak mümkün değildir. Bunun yerine birçok yurt dışı borsalarından satın alma işlemini yapabilirsiniz.