Kripto para piyasasında çok önemli olan bir konudan bahsedeceğiz. Piyasa içerisinde paranızı korumak ve kaybetmemek için yapılan bir taktik de diyebiliriz. Bu alana yeni girmiş arkadaşlarımızın daha da dikkatli takip etmesi gereken bir konu. Bugün yazımızda kripto parada alış ve satış emir çeşitleri hakkında sizlere önemli bilgiler vereceğiz.
Kripto Parada Alış Ve Satış Emir Çeşitleri Neden Önemli?
Kripto para borsasında emir alım ve satım yapmak için kullanılır. Türkçemizde kaba bir tabir olan emir terimi kripto dünyasında hayati değer taşımaktadır. Bu piyasada alış ve satış emrinden önce en önemli nokta birincil hedefinizin belirlenmesidir. Hedefinizi belirledikten sonra amacınıza ulaşmak için emir çeşitlerini kullanabilirsiniz. Gelin hep beraber kripto parada alış ve satış emir çeşitlerine göz atalım.
Market Emir Nedir?
Kripto Para borsasında en avantajlı fiyatlardan anlık olarak işlem yapmak için Market emir kullanılır. Bu emir ile anında alış veya satış işlemleri yapabiliyorsunuz. Hatta paranızı satmak istiyorsanız anlık olarak verilen en yüksek alım teklifini emrinizle karşılayabilirsiniz. Market Emir ile alış ve satış emirlerinin arasından anlık olarak işlem gerçekleştirebilirsiniz.
Limit Emir Nedir?
Kripto para piyasasında belirli bir fiyattan almaya ve satmaya limit emir denir. Örnek vermek gerekirse anlık market fiyatı size uygun değil, fiyat tercih ettiğiniz bir seviyeye indiğinde alış yapmak için limit emir girebilirsiniz. Aynı durum fiyat yükseldiğinde satış yapacağınız zamanda geçerli.
Stop-Limit Emir Nedir?
Stop- limit emri anlamak için bu terimi ikiye ayırmamız gerekiyor. Stop fiyatı emrinizi harekete geçiren fiyat olarak adlandırılır. Borsa içerisinde bu fiyattan bir işlem geçtiğinde emriniz tetiklenecektir. Eğer bu fiyattan işlem gerçekleşmiyorsa sizin girdiğiniz stop-limit emir gerçekleştirilemez. Diğer bir terim olan limit fiyatı ise işlem yapmayı kabul ettiğiniz fiyattır. Sizin için kritik direnç seviyesi stop fiyatı olarak belirlenir ve bu fiyatın tercih edeceğiniz bir miktar üzerindeki bir fiyatı ise limit fiyatı olarak belirlemelisiniz.